Сторінки

20110210

Звернення львів’ян до Ліни Костенко!


Звернення львів’ян до Ліни Костенко!

Дорога Ліно Василівно!

Ви знаєте, що твориться з вашою книгою у Львові? Її нереально купити, бо вона зникає з прилавків за лічені хвилини – львів’яни так її потребують. Ви чули, що відбувалося з квитками на зустріч з вами? Квитки було продано за кілька годин, бо всі хотіли зустрітися з вами. Вам розказали, що під тиском громади було погоджено пряму трансляцію зустрічі з Вами на Львівському ТБ, щоб люди не стояли під театром?

Львів живе в передчутті 14 і 15 лютого, тих днів, коли Ви маєте приїхати! Одна з основних тем розмов у Львові – Ви йдете до Ліни Костенко?!

Не віримо, що для Вас слова кількох осіб стали визначальними у прийнятті рішення відмінити зустрічі з громадою Львова!
Ваше слово як заклинання – воно притягує, і від того ми ще більше його потребуємо. Якщо ви не приїдете – це означатиме, що недоуки перемогли. Ви для нас велет духу – і саме сподівання вашої присутності здійняло хвилю радості і надії, що вашим словом притягнуться одне до одного свідомі громадяни і вставатимуть нарешті з колін. Ми довго чекали на ваше слово – не забирайте його у нас!!!

Ви написали: «живемо у липкій атмосфері звироднілого суспільства. Моральний лепрозорій розповсюджує коросту слів». Але Львів чекає, хоче чути і відчути слово вільне, болюче, але правдиве! Львів хоче чути і бачити Ліну Костенко! Львів чекає Ліну Костенко!

Ви в своїй книзі задали питання: «Невже ми як нацменшина, коли кожне мурло може нас образити?» Львів каже НІ! Ми не нацменшина, ми не згідні з думкою кількох людей, які не знайшли кращої забавки, як гадити своїх же.

Тепер ми Вам кажемо вашими ж словами:
Не даймо зробити Україну резервацією для українців! Приїжджайте – Львів чекає на Вас!
Витремо порох своїх підошов і оновимося душею!! Ми це хочемо зробити пліч-о-пліч з Вами!

Ми не «статисти духовної пустелі». Ми громадяни, у яких хочуть забрати не тільки голос, але й надію.

Ви самі написали – «ми проламуємо крізь абсурд». Абсурд навколо нас у великій кількості. Але якщо не хочемо стати частиною абсурду, ми маємо таки проламуватися.

Ви сказали: «Так, я згодна, як криголам, пробивати кригу, хоч це й дуже холодно, я згодна пробивати стіну, але криголами не плавають у болоті». Але болото можна розбити сильним струменем чистої води! Цим струменем станемо ми!

ЛЬВІВ ЧЕКАЄ ЛІНУ КОСТЕНКО!
ЛЬВІВ ПОТРЕБУЄ ЛІНИ КОСТЕНКО!
ЛЬВІВ ХОЧЕ ЧУТИ ЛІНУ КОСТЕНКО!!!

Громада міста Львова.

(Звернення розміщене на Facebook.com).
_________________________________________
Джерело: Майдан, Ни сожалений, ни оправданий

2 коментарі:

  1. Анонім10.02.11, 22:12

    боже ж мій. як тхне совком від цього звернення! письменниця образиласьь на критику і перервала тур. залишивши без спілкування тих. хто її і видавця годує, і непогано годує - читачів. А якісь львіські людці плазують перед нею в багнюці. та ще й за усіх львівян розписуються! ганьба!

    ВідповістиВидалити
  2. Ви так само точні, як і Ліна Василівна:

    "...я згодна пробивати стіну, але криголами не плавають у болоті..." :)

    ВідповістиВидалити