Сторінки

20110211

Письмове щастя


Задовби прогульника-«регіонала». Інструкція з використання

Опозиційні нардепи почали отримувати приватні запити про їх прогули та голосування чужими картками



У розпорядження «Тижня» потрапив запит до одного з народних депутатів з фракції БЮТ-Б. До нього можна відноситись як завгодно. Це може бути і лист щастя від «міського божевільного». А може – провокацією прихильників діючого режиму, який під час прийняття змін до Конституції 1 лютого руками й ногами вляпався в історію, що може мати кримінальні наслідки. Хоча вже за іншого режиму.

Отже такий собі Степан Васильович Вивюрка з Тернополя 19 січня зробив на принтері невідомо скільки копій свого запиту, від руки поставив свій підпис і вписав ПІБ народного депутата (чи депутатів, у «Тижня» поки що немає підтвердження, що такі запити отримали інші нардепи). Потім вклав папірця у звичайний конверт і відправив депутату.

Запитання Степана Васильовича цілком природні:

«Чи були факти, коли Ви голосували не тільки своєю персональною карткою народного депутата, а й чужою карткою…?»

«Вказати, на яких пленарних засіданнях Верховної Ради України Ви були відсутні зі вказанням причини (відрядження, хвороба тощо).»

«Надати повну інформацію стосовно Ваших відряджень (з якого по який період, на підставі чого).»

В принципі, саме такі питання має ставити виборець нардепу. І навіть наказовий дискурс («вказати…», «надати…» без знаку питання) цілком доречний. Бо це виборець наділяє депутата мандатом повноважень. Отже цілком природно, що він суворо запитує з народного обранця.

«Тижню» ця ініціатива сподобалась. Тому пропонуємо всім небайдужим долучитись до справи, початою паном Вивюркою. Ми публікуємо повністю весь текст його запиту, аби кожен міг роздрукувати і вписати прізвище депутата.
Корисна порада – запити слід надсилати рекомендованим листом з повідомленням, аби у нардепа не було можливості сказати, що він нічого не отримував. І тоді він буде змушений відповідати хоча б щось. Інакше на нього можна буде жалітись у прокуратуру через ігнорування звернення громадян. А з прокуратурою зайвий раз не любить спілкуватись ніхто, навіть впливовий нардеп.

Однак дуже хотілося б, щоб такі листи щастя отримали не тільки опозиціонери, а у першу чергу владні депутати. Відомо ж, що Рінат Ахметов за останні три роки був в парламенті лише один раз – на відкритті. І зовсім не факт, що Юру Єнакієвського там бачили хоч раз.

Бо історія з запитом до опозиціонера виглядає дуже дивно. Коли 2 лютого у Раді за зміни до Конституції голосували картки опозиціонерів, навіть ті картки, що були у Вашингтоні, керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не знайшов нічого кращого, ніж поставити цим самим опозиціонерам питання: «А на якій підставі вас не було в Раді? А де відомості про ваше відрядження?»

Нібито це знімає питання Основного закону України, в чергове фальсифікованого «парнокопитним» голосуванням. Бо «регіонали» нині міняють Конституцію на її кумівський варіант саме через те, що за неї непрвильно голосували у 2004 році. Нагадаємо, тоді депутати під керівництвом Литвина голосували за конституційну реформу двома руками у прямому сенсі – один депутат піднімав дві руки і його руки рахувались за два голоси.

____________________________________
Джерело: Український тиждень

Немає коментарів:

Дописати коментар