Сторінки

20110219

ОК


Англійське слово OK вважається мало не найпоширенішим словом на Землі. Воно присутнє у багатьох мовах. У комп'ютерних програмах кнопка «OK» майже ніколи не переводиться. Це слово сприймається вже майже як окремий символ, що означає «все гаразд».

Етимологія 

Оскільки вираз O.K. дуже широко вживається сьогодні повсюдно, існують різні думки про його походження.

Найпоширеніше припущення, що OK походить від скорочення місця народження президента США Мартіна Ван Бюрена, Old Kinderhook, штат Нью-Йорк. Ван Бурен вибрав собі псевдонім, що співпадає з місцем народження, який призвів до рекламного слогану «Old Kinderhook is OK» його кампанії у 1840 році, поширюваного Демократичною партією, членами якої були молоді й активні американці.

Друге припущення полягає в тому, що вираз OK з'явився для позначення абревіатури «oll korrect» (неправильне написання англійського «all correct», «все правильно») в бостонській газеті у 1839. Ще одна подібна гіпотеза полягає в тому, що президент США Джексон вживав цей вислів при прийнятті адміністративних рішень. Він писав «all correct» на німецький манер «oll korrekt», або, скорочено, «OK».

Існують також менш поширені, так звані «фольклорні» історії про походження OK. Приміром, французи вважають, що цей вираз виник під час війни, коли робили щоденні раппорт про загиблих солдатів. Писали «0 killed» («0-нуль убитих»), що для стислості стали вимовляти «OK» («О Кей»). І пізніше, цей вираз став повсюдно використовуватися англійськими льотчиками під час Другої світової війни, коли вони повідомляли на базу, що у них немає втрат і взагалі немає проблем з авіацією.

Ще одна версія, що «ОК» походить із сучасного грецького «OLA KALA», виразу, що використовувався грецькими моряками і укладальниками рейок в США, які відзначали ці дві букви на рейках, позначаючи «все гаразд, все йде добре» і т. п .

Жителі Оклахоми стверджують, що «OK» походить від скороченого написання їх рідного штату, прийнятого під час однієї передвиборної кампанії.
________________________________________
Джерело: ДЛЯ ВСЕХ И ОБО ВСЕМ
====================================
Російський варіант вживання ОК серед членів міліцеського братства... і сестринства
фото

________________________________________

4 коментарі: