Сторінки

20101217

Manu Chao

Спровокований записом у блозі КУЛЄБЯКА з легкої руки Zahes, за що йому вже кується медаль :), не можу мовчати!

Ману Чао народився в Парижі у сім'ї іспанців, що іммігрували до Франції, переховуючись від диктатури Франко. Його батько - відомий журналіст і письменник Рамон Чао. Ману Чао виріс у Парижі і живе в Бразилії, Марселі та Барселоні. 


З 1987 по 1995 рік був лідером музичного колективу «Mano Negra», заснованого Ману і його братом Антуаном. До того брав участь у групі «Le Hots Pants». Тексти «Mano Negra» найчастіше носили політичний характер. У 1995 році Ману розпустив групу і почав діяльність під власним ім'ям, у супроводі групи «Radio Bemba Sound System». 


Комерційний успіх в Європі і Північній Америці прийшов з виходом синглу «Bongo Bong» (1998). Теми альбомів «Clandestino» і «Próxima Estación: Esperanza», які отримали статус платинових, - політичні і соціальні проблеми країн, що розвиваються, але також тематика життя і любові в цілому. 


Ману Чао демонструє свої політичні переконання не тільки в текстах пісень, а й надає фінансову підтримку починаючим музикантам, а також підтримуючи сапатистів. 


Серед премій Ману Чао: кращий французький виконавець 2001 року на «MTV Europe Music Awards» і «Гойя» за кращу пісню (2006, пісня Me llaman Calle до фільму «Принцеси»). Він також є композитором до фільму «Марадона» (2008) Еміра Кустуріци.


1 коментар: