Сторінки

20101208

Ти диви, яке гімно!..

Микола Азаров зірвав початок концерту оперної діви Ганни Нетребко

У неділю, 5-го грудня, театральний Київ заповнив палац «Україна»: його сцена чекала на виступ блискучої оперної співачки, виконавиці світового рівня і масштабу Анни Нетребко. Уродженці Краснодарського краю, етнічній українці сьогодні аплодує публіка кращих театрів світу і акомпанують найкращі світові симфонічні оркестри.

Аншлаг і в «Україні» був би повним, якби не гармидер з квитками на концерт: у вільному продажу вони були спочатку за космічними цінами (наприклад, за три тижні до концерту місця у 8-му ряду пропонувалися за ціною ... 6000 гривень), потім зникли з продажу взагалі, а за годину до концерту їх можна було купити вже по 500 гривень у тому ж 8-му ряду. У результаті, в партері було багато вільних місць, які заповнила публіка з балкона. І можна стверджувати, що, таким чином, багато справжніх пошановувачів опери були позбавлені можливості потрапити на концерт — «завдяки» маніпуляції організаторів з цінами на квитки і явно завищеною їх вартістю.

Але й ті поціновувачі високого мистецтва, які все ж таки змогли придбати квитки — хай і за захмарною ціною — були принижені й шоковані витівкою громадянина Миколи Азарова, що з’явився на концерт з натовпом охоронців з 18-хвилинним запізненням.

Увесь цей час і публіка в залі, і колектив Національного симфонічного оркестру України, і примадонна оперної сцени Анна Нетребко чекали «високого» гостя. Гр-н Азаров з'явився в партері під піднесено-надривний вигук ведучої концерту: «У залі прем’єр-міністр України Микола Янович Азаров! .. » — Неначе саме громадянин Азаров зараз заспіває і затанцює перед публікою.

Та ображена публіка явно не чекала від Миколи Яновича арій — у залі десятки людей обурено закричали «Ганьба!» і «Позор!», а сотні — на повний голос слово «Фу-у-у!»

Концерт — хай і з запізненням — все ж таки почався. Великій співачці вдалося подарувати українській аудиторії ті добрі почуття і відчуття щастя, які не під силу дарувати своїм співгромадянам — бодай на коротку мить — усьому мудаковатому і бидловатому українському політикуму за всю його новітню історію. Але і те добре, що посіяв у душах шанувальників талант незрівнянної Нетребко, було безпардонно розтоптане все тим же громадянином Азаровим, який знову нагадав про себе.

Під кінець концерту голос ведучої на весь зал оголосив: цей букет підносить артистці прем'єр-міністр України все той же Азаров. Після чого два молодих холуя (Азаров продовжував сидіти в партері) виволокли на сцену величезний вульгарний кошик троянд, закутаний у целофан ...

І весь зал «Україна» обурено зайшовся «Фу-у-у!»

Азарова знову не зрозуміли...

А почуття шанувальників оперного співу зрозумілі: прем'єрів на планеті — сотні дві тільки діючих. А виконавиць рівня пані Нетребко — одиниці. До них не спізнюються навіть короновані особи: це образливо. Зал був повний не просто шанувальниками опери; у партері тільки автор нарахував не менше двох десятків заслужених діячів культури і мистецтв, можливо, трохи менше їх було на сцені — і всі ці без сумніву шановані люди повинні були чекати пана Азарова. Це удвічі образливо.

Безкультур'я, що виставляється на показ на головній сцені країни — не найкращий шлях до взаєморозуміння між владою і народом. Не найгірші представники якого цю «Україна» і цього прем'єра будуть згадувати ще довго, цитуючи незабутню мадам Фурцеву: «Безкультур'я, бл ... ть!»

P.S. Це не перший випадок, коли Миколу Яновича освистують в культурних закладах: аналогічна ситуація трапилася в кінці листопада, коли прем'єр-міністр ризикнув проявити свою любов до Віденського Штраус-Оркестру і прийшов на концерт у тому ж Палаці «Україна». Тоді публіка вирішила висловити свою солідарність з протестуючими на Майдані підприємцями і почала обурено свистіти на адресу Азарова.

Не можна не відзначити: при всій щирій і запеклій любові прем'єр-міністра, міністра культури та інших власників владних портфелів країни до музики, театру і кінематографу, мало хто з них відповідає тому рівню освіченості і виховання, який зобов'язані демонструвати оточуючим ці високі чини.

Харизматичний приклад з життя англійської королеви Єлизавети II. Одного разу вона з чоловіком пішла в театр. Волею долі найясніші особи запізнилися на виставу, тихенько пройшли на свої місця і спокійно насолоджувалися високим мистецтвом. Присутність у залі королеви і принца Філіпа в залі виявилося тільки в антракті, коли ввімкнулося світло. Природно, ніхто не взяв на себе нахабство затримувати не лише публіку, що зібралася подивитися спектакль, а не на королеву, а й самих акторів, які грали того вечора на сцені.

З якого дива прем'єр-міністр країни, культурна програма якої, скажемо прямо, не відзначається різноманітністю, вирішив, що початок концертів повинен залежати від його присутності в залі — сказати складно. Ще складніше придумати причину, за якою заради Миколи Яновича варто було затримувати поважну публіку і саму Ганну Нетребко, що знемагала від хвилювання за лаштунками.
___________________________________
Джерело: Украина криминальная

1 коментар:

  1. Я хочу використати цю прекрасну можливість подякувати Dr.Ihunde за допомогу мені, щоб отримати мій хлопець назад через 3 місяці breakup.My бойфрендом розпаду зі мною, тому що він бачить іншу дівчину на своєму робочому місці, і не сказав мені, що він більше не зацікавлений в мені і жити мені біль і серце break.I шукати допомогу в інтернеті, і я бачив так багато хороших говорити про цю велику заклинатель доктор Ihunde з ihundespelltemple@gmail.com і я зв'язався з ним також і пояснити мої проблеми з ним, і він кинув приворот для мене, який я використовую, щоб отримати назад мій хлопець протягом 3-х днів, і я дуже вдячний йому за хорошу роботу, яку він зробив для мене, тому я також хочу, щоб усім, хто потребує допомоги там також звернутися за допомогою до нього, щоб він міг help.His електронна пошта ihundespelltemple@gmail.com або зателефонувати +2349055637784

    ВідповістиВидалити