Сторінки

20110120

У чий бік стріляють?

ФОТО. Вибухи в Макіївці. Подробиці 

У Макіївці цієї ночі сталося три вибухи. Перший прогримів близько 4:40 біля торгового комплексу «Голден плаза» в центрі міста. Другий вибух через півгодини пролунав біля головного входу в будівлю державного підприємства «Макіїввугілля». За попередньою інформацією, в результаті інциденту ніхто не постраждав. Будівлі компанії «Макіїввугілля» завданий збиток. За непідтвердженою інформацією, вибух також пролунав у магазині «Теплий затишок», господарем якого є колишній шахтар, який займається бізнесом. 

Як повідомляють джерела профспілки, імовірно вибуховий пристрій було закладено в сміттєву урну поруч з центральним входом в будівлю вугільного об'єднання. 

За інформацією УНІАН, будівля ДП «Макіїввугілля» серйозно постраждала в результаті сильного вибуху. Вибухом серйозно зруйнований центральний вхід, вестибюль, вибуховою хвилею до 6-го поверху вибиті шибки у вікнах. Про інші пошкодження не повідомляється. На даний момент будівля ДП «Макіїввугілля» оточена міліцією. Проводяться оперативно-розшукові заходи, до будівлі об'єднання нікого не пускають. 

Ймовірно, вибуховий пристрій було закладено в урну для сміття поруч із центральним входом в будівлю вугільного об'єднання. 

Нові вибухи. Невідомі погрожують новими вибухами і вимагають грошей.

У будівлі міськради була знайдена записка з текстом: «Дістала ця влада. Вимагаємо 4 мільйони євро. Зарядні пристрої закладені в інших будівлях міста». 

Невідомі погрожують здійснити сьогодні ще одну серію вибухів в Макіївці Донецької області, якщо їм не виплатять гроші. Про це сьогодні на прес-конференції в Києві повідомив заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринник. 

Він також поінформував, що перший вибух стався сьогодні о 4.37 в телефонній будці поблизу торгового центру «Плаза», другий - у 5.05 в 600 м від місця першого вибуху, біля центрального входу в адміністративну будівлю держпідприємства «Макіїввугілля». 

За словами Фаринника, в останньому випадку вибуховий пристрій був закладений в урну для сміття. У результаті обох вибухів постраждалих немає, лише пошкоджено майно. 

Також поблизу одного з місць вибуху на стіні був виявлений прикріплений конверт, в якому містилася вимога виплатити велику суму грошей «від відомих в Макіївці людей». У листі також вказані механізми і порядок передачі грошей. 

У той же час, невідомі погрожують, що у разі невиконання вимог сьогодні о 17.00 у різних місцях Макіївки прозвучать ще 5 вибухів. 

Як зазначив заступник міністра, з огляду на ситуацію і для того, щоб спрацювати на попередження і виявити злочинців, до Макіївки направлені додаткові сили міліції і вибухотехнічні служби. 

Подробиці

Біля будівлі мерії Макіївки, розташованої за 50-ть метрів від будівлі Макіїввугілля, знайшли конверт з погрозами нових вибухів, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на інформовані джерела. Міськвиконком на даний час закритий для відвідування. Усередині знаходяться правоохоронці. Крім того, територія навколо будівлі державного підприємства Макіїввугілля оточена співробітниками міліції. На місці перебуває понад 30 співробітників правоохоронних органів. 

Вибух, ймовірно, стався біля входу в головне семиповерхова будівля підприємства. У холі вибито все скло, а також скло перших п'яти поверхів. На місце прибула пожежна машина, машина МНС, а також працює криміналістична лабораторія МВС. Район по периметру оточений, до будівлі не можна підійти на відстані 30-40 м. Міліція пропонує пішоходам і автомобілістам обійти місце вибуху. 

Друге місце вибуху - біля триповерхового торговельного центру Golden Plaza на проспекті 250-річчя Донбасу, 9 - також оточене міліцією. Вибух, вочевидь, стався перед будівлею, навпаки сходового прольоту. 

У районі вибуху знаходиться газова труба. За словами очевидців, вона теж пошкоджена, і довколишні будинки залишилися без газопостачання. Будівля ТЦ знаходиться біля важливої транспортної артерії, навпроти центрального ринку. 

Крім того, у Службі безпеки України підтверджують, що в Макіївці сталося два вибухи. Начальник прес-сектору управління СБУ в Донецькій області Олександр Балабанцев підтвердив, що в Макіївці сталося два вибухи. 

«Розглядаються всі версії причин вибуху», - сказав він. Балабанцев також підтвердив, що жертв і постраждалих в результаті вибухів немає. 

СБУ 

До розслідування вибухів в українській Макіївці підключилася Служба безпеки України. Служба безпеки України передбачає, що ранкові вибухи в місті Макіївка Донецької області могли бути терактами. З такою заявою перед журналістами виступив керівник прес-групи Управління СБУ в регіоні Олександр Балабанцев. 

За фактами вибухів у Макіївці Донецької області порушено кримінальну справу, повідомила прес-секретар Служби безпеки України Марина Остапенко. 

«У результаті вибухів є пошкодження, постраждалих немає, в інформації, яка отримана від організаторів вибухів, містяться погрози та вимоги фінансового характеру до органів влади», - розповіла Остапенко. 

При цьому вона не уточнила суму, необхідну організаторами вибухів. За її словами, «регіональним штабом антитерористичного центру СБУ задіяні всі сили для виявлення злочинців і недопущення нових терактів». 

Остапенко також повідомила, що на місце злочину відбув глава СБУ Валерій Хорошковський, а також заступники міністра внутрішніх справ і генерального прокурора. 

Зараз у обох місць події працюють оперативно-слідчі групи. Вони з'ясовують, що за вибухівка спрацювала. 

«Зараз ніхто причину назвати не зможе. На місці працюють слідчі групи - наша міліція і МНС. Розглядаються різні версії, в тому числі і версія теракту », - цитує РІА Новости заяву Балабанцева у зв'язку з подією. 

За даними джерел видання «Дзеркало Новин», ще один теракт готується в будівлі міської ради в четвер удень. 

Відзначимо, що за останній час в Донецьку було кілька побутових вибухів. 28 грудня 2010 в Київському районі міста у приватному одноповерховому будинку рвонув котел опалення на твердому паливі. Постраждали дві людини - чоловік і жінка 40 і 39 років відповідно. Обом довелося робити операції. 

За кілька днів до цього 21 грудня в Ворошиловському районі Донецька газовий вибух стався у п'ятиповерховому будинку. Детонація була у квартирі на другому поверсі. Тоді обійшлося без жертв і постраждалих. 

Паніка 

У Макіївці в зв'язку з вибухами, які сталися вранці, 20 січня, розпочалася паніка. Як повідомляють місцеві ЗМІ, батьки забирають своїх дітей з дитячих садків і шкіл, телефонують до навчальних закладів із вимогою відпустити дітей із занять додому. Як повідомляється, в місті паніка, жителі перелякані подіями, які відбулися, а також загрозою продовження серії вибухів. 

Міліція 

У Макіївку, де сьогодні, 20 січня, відбулося два вибухи, вилетів міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов. 

Представники місцевої влади, серед них і губернатор Донецької області Анатолій Близнюк, не стали коментувати подію, відзначивши, що ситуація серйозна. 

При цьому в Управлінні СБУ в Донецькій області заявляють, що одна із відпрацьовуваних версій вибухів у Макіївці - це теракт. 

Як повідомив глава прес-групи управління СБУ в Донецькій області Олександр Балабанцев, на місці події працює оперативно-слідча група, і вже за результатами її роботи, буде прийнято рішення, за якою статтею порушувати кримінальну справу. 

У даний момент у Макіївському міськвиконкомі проходить засідання екстреної комісії, яку, за деякими даними, очолює голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк. 

Думки 

Зараз немає сумнівів, що здійснено теракт. Причому цей вибух явно пов'язаний з іншим, що стався практично одночасно за два кілометри від будівлі «Макіїввугілля» - біля торгового центру «Голден-Плаза», що складається з декількох корпусів магазинів, з'єднаних між собою. Тут вибух стався на розі торгового комплексу - з боку будівлі, де на першому та другому поверхах розташовані два меблевих магазини, а на третьому - секонд-хенд. І в цьому випадку вибухівку також імовірно заклали в урну, що стояла біля входу. Вибухом пошкоджено фасад корпусу, вилетіли шибки і металеві профілі вікон з першого по третій поверх. Осколки конструкцій відлетіли на відстань не менше шести метрів від будівлі - їх знаходили на протилежному боці проїжджої частини дороги. Проїзд по вулиці ім. Генерала Данилова (це центральна магістраль Макіївки, зв'язує кілька районів) закритий. Перекрито також розташований поблизу єдиний в Макіївці пішохідний підземний перехід. 

За інформацією територіального управління Держгірпромнагляду України по Донецькій області, газові коммунікаціі на будівлях, біля яких відбулися вибухи, не постраждали, проте був розгерметизований шов газопроводу середнього тиску на ринку Червоний, розташований недалеко від торгового комплексу «Голден-Плаза». Ось, чому мешканці центральної частини міста відчули запах газу. Зараз тимчасово припинено газопостачання 33 приватних будинків і 46 квартир багатоповерхових будинків, без газу залишилася одна котельня. ТОВ «Макіївгаз» проводить аварійно-відновлювальні роботи. 
_____________________________________

Джерело: econo.com.ua

5 коментарів:

  1. Анонім16.11.12, 10:53

    I returned to check on whatever you tend to be writing this time around.
    Also visit my blog ; Download tv show

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім25.01.13, 10:44

    A gooԁ anԁ bаԁ trends in сοurtroom eхperience with.
    Αnotheг attoгney will usually еnd еither аt
    a newѕ releasе saіd:" If the representative checks the system for medical bills, investments, resulting in a traditional bank loan. Pinsky said Saturday he didn't entirely cooperate with questioning during the checkpoint for a new life for you. Hence, they concentrate on residential property mortgages.

    My web blog :: japantag.clubs-online.de
    My website Pop Over To This Website

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім28.01.13, 10:24

    SEO Suggestions for Organization

    my page - lawyer search engine optimization
    Here is my blog ... attorney leads

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім30.01.13, 04:27

    click for source

    Look into my web page: attorney leads
    My site :: attorney lead generation

    ВідповістиВидалити