Сторінки

20100601

Результати опитування "Чи вмієте ви читати?"

У період з 23 по 31 травня 2010 року у блозі "Боживу" було проведене не представницьке анонімне опитування на тему "Чи вмієте ви читати?". Це опитування передбачало відповідь на кілька запитань. В опитуванні взяло участь 4 особи. Раннього ранку наступного дня (сьогодні) після завершення голосування було підбито підсумки опитування і ось на ваш суд пропоную його результати.



Слід зазначити, що усі респонденти поставились до опитування вельми поважно та відповідально і з глибоким розумінням справи.

Отже!

Повністю письменними вважають себе 50 відсотків опитаних громадян. Як тут не порадіти за націю!

На жаль інші 50 відсотків читати не вміють. Прикро визнавати таке, та радість через цей прикрий факт не меншає, адже наочно бачимо щирість і відвертість наших людей, котрі не бояться визнавати свою грамотну недосконалість.

Наступним пунктом опитування була відповідь "Сумніваюсь", на яку ствердно відповіли ще 50 відсотків опитаних громадян. Ось де проявляється у всій довершеності скромність нашого брата українця! Як кажуть "Не хвали мене, моя губонько, то й до вух тебе не роздеру". Молодці!

Не зовсім вміють читати 25 відсотків опитаних громадян — один чоловік чи жінка, не знаю. Теж досить промовистий факт. Адже напрошується припущення, що ця людина, котра не зовсім вміє читати, напевно ж уміє рахувати гроші та вже навіть знає окремі літери абетки, а тому, маємо надію, з роками, поволі засвоїть хоча б читання по складах. Однозначно можна стверджувати: ця людина не втрачена для суспільства.

І контрольна відповідь "Я вмію спати" отримала чергові 50 відсотків голосів опитаних. І це добре! Бо суспільство наше, хоча й на половину, але вміє спати, та, мабуть, і добре спить. Отже, просинається бадьорим, свіжим і голодним. А це в свою чергу означає, що, принаймні, 50 відсотків громадян, котрі взяли участь в опитуванні, будуть вчитись, працювати, грати в лотереї, щоб мати глибокі знання, широкі навички, велике щастя. Усе це, безперечно, дасть їм гроші, за які вони куплять собі хліба і ще щось. А, може, і читати навчаться.

Ось такий непрофесійний висновок зроблено на основі даного опитування. Нічого дивного, адже я не тільки не соціолог, але теж сумніваюсь, чи вмію читати.

До наступного опитування!

9 коментарів:

  1. цікаво як голосували неграмотні?

    ВідповістиВидалити
  2. Не дкумаю, що відповіді "сумніваюсь" та "не зовсім" напряму вказують, що ці люди неграмотні. Ось я припустив, що дехто з них може навіть гроші порахувати та, можливо, знає декілька літер абетки. Це, погодьтеся, вже чималий крок до ліквідації неграмотності... :)

    ВідповістиВидалити
  3. Он який ви допитливий!.. Чесне слово, не доберу, як це ті, хто не вміє читати, відповіли "Ні". Та, може, вони вміють писати, тому відповіли?.. Авжеж! Як би вони відповіли, якби не вміли писати? Це ж елементарно, djalin! Ці люди, котрі уміють писати, але не вміють читати, відповіли "Ні" в опитуванні "Чи вмієте ви читати?". Чому я відразу до цього не додумався?

    ВідповістиВидалити
  4. У вас трохи дивне опитування, вийшло що разом
    225%...
    p.s. Я голосував за "Я вмію спати" :).

    ВідповістиВидалити
  5. Але й не ви один умієте спати. Опитування як опитування. Може тим і дивне, що трохи дурнувате. Та хіба наше життя не заслуговує на те, щоб ми час від часу робили якісь дурні речі, котрі нікому не шкодять?.. :)

    ВідповістиВидалити
  6. Пам-парарам-пам, пам-пам! :P

    ВідповістиВидалити
  7. Дякую, шановний! Язик у вас червоний, здоровий! Все гаразд, можете заховати :)

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім11.03.13, 06:13

    Τhеre are a few Labοuг conсern profеssionalѕ aгe Vісtimisation and reсοmmending to pregnant mothers, peculіarly those
    whо aгe threatened by Aesculapian Parturiency Initiatіon.
    Μassage maу bе utilized aѕ a ѕexuаl therapy, that iѕ, for some
    other tantriс massage Vibеs newsletteг.
    Follow uѕ aгmy the rescuer of the nаtion of all time unԁег
    all the deѕtinу. The theorу slow Τantriс Massagе is thаt as thе oгganіc structure butter on naіls anԁ cuticles and keeр for
    5 more than proceeԁіngs fοг the like гeаson.
    Βerikan lingkungan wаit sоme other One Ϲ
    of unsuсceѕѕful reѕearcheѕ oг the Concluԁing 70 оld age are sufficiency ?



    Reѵieω my web blog ... why not find out more about tantric massage in london

    ВідповістиВидалити