Сторінки

20101011

Ґоблін і тролі 

Роздуми відомого ст. о/у Ґобліна, творчої особистості.


Троль - міфологічна істота, поширена у фентезійних світах, а також іграх і кінематографії. В інтернетах тролем називають особу, яка своїми діями (явно провокуючими) підштовхує інших до конфлікту. Форуми, коментарі в новинах (особливо анонімні без реестрації - найвища троленямка, між іншим), вконтакте - це осередки, які притягують тролів в пошуках хліба насущного. Троль може зруйнувати будь-який затишний куточок в інтернеті, починає діяти в залежності від атмосфери та загальної тематики і менталітету присутніх. Якщо сайт про тварин - будьте певні, троль почне згадувати історії про дівчат, розірваних на шматки зграєю дворових псів. На форумі автомобілістів він розведе срач на тему переваг машин з правостороннім кермом, або почне тему "остання модель форда - гівно" (звісно, в темі шанувальників данного сабжу). Основна перевага тролів - їх цілеспрямованість. Вони ніколи не тролять на "широке коло тем" - тільки точкові удари по точних цілях. (http://ukrmemoria.com/)

Тро́лінґ (від англ. trolling) — розміщення в Інтернетах провокаційних повідомлень з метою викликати флейм. (http://dramatica.org.ua/)
____________________________


Хто такий троль? Це людина, що навмисне специфічними питаннями провокує опонента, «розводячи» його на дурну дискусію, мета якої — відверте глузування. Є приповідка, що чим більше ти «годуєш» троля, тим більшим він стає. Троллінґ, тобто «годування» троля - явище специфічне.

Далеко не кожен дурень, що задає дурні питання, є тролем. Якісний троллінґ - це коли купка «розумних» вибирає собі в жертву дурня і починає ставити йому всякі ідіотські питання, тобто тролити (читай - труїти) його. А він, бідолаха, намагається щось пояснити, огризається, чим безмірно веселить учасників цькування. Зрозуміло, що займаються цим в основному ідіоти.

Інтернет у нинішньому вигляді - це насамперед засіб спілкування. Причому, на даний момент спілкування за допомогою набору і читання текстів. Спілкування на сайтах певної тематики збирає однодумців. Ранні ресурси Інету створювалися з певною метою: ось тут ми любимо групу Jethro Tull, а тут - групу Pink Floyd; тут ми їздимо на мотоциклах «Ява», а тут на автомобілі BMW. Як у кожному колективі, в цих групах буває як згода, так і незгода, бувають суперечки, конфлікти. 
Зустрічаються там і тролі.

Реально це виглядає
приблизно так: стоїть групка явно знайомих людей і про щось там своє розмовляє. І раптом до них підходить якийсь громадянин, він же троль, і заявляє: я дивлюся, тут одні ідіоти зібралися! Що ви тут стоїте, що ви тут патякаєте?! Далі переходить на особистості - чуєш, а ти з бородавкою на носі взагалі мовчи! І якщо справа відбувається в реалі, громадянин дуже швидко йде з набитою пикою. 



А
в Інтернеті спілкування дистанційне, та ще й анонімне. Б’ючи по клавішах грубіянити не заборониш, пику нікому не наб'єш, і через це починають виникати образи та інші складності. Щоб уникнути подібного на форумах призначається модератор, який стоїть з віртуальною «палицею» і стежить за порядком, застосовуючи різні заходи дисциплінарного впливу. За хамство може обмежити кількість повідомлень, може відключити назовсім, а може замість дописів чергового інтелектуала робити свої дописи, але за його ім'ям. Бо без дисципліни - нікуди. І навіть найгірша дисципліна краще, ніж її відсутність.

Я пройшов усі стадії даного процесу. Поки на сайт народу ходило тисяч до п'ятдесяти на добу, справлявся самостійно. Але для подібного спілкування крім розуму, здатності до дискусій, ерудиції та вміння швидко друкувати треба володіти маніакальною одержимістю процесом, фактично - на рівні психопата. Коли ти концентруєшся до такої міри, що тобі ніхто не може протистояти. Абсолютно ніхто. Забіг до тебе психічно хворий, а там ти - ще більш активний. Коли було цікаво і був час, просиджував за монітором годин по шістнадцять. За цей час не зустрів жодної людини, яка виявилася б здатна мене «переспорити». Справжні буйні трапляються вкрай рідко. Хоча, звичайно, суперечками це спілкування можна називати тільки з дуже великою натяжкою. Потім часу забракло і до регулювання спілкування підтягнулися толкові модератори, за що їм спасибі. 



У моєму розумінні все Інтернет-спілкування зводиться до обміну думками. Тобто, там де в нас стале коло спілкування, я повідомляю, що ось це от я особисто схвалюю, мені це подобається, а ось це - ні. Ну а оточуючі можуть висловити або свою згоду зі мною, або незгоду. Після чого ті, кому це не подобається, просто перестають зі мною це обговорювати, тому що знають мою точку зору і чудово обізнані у сфері моїх інтересів. Ті, хто не в курсі, можуть почати сперечатися. Але якщо раніше мені саме це було доволі цікаво та весело, то я тепер до цього збайдужів. Не бачу сенсу в дискусіях, доказах та ін.

Якщо ти кандидат у майстри спорту з боксу, а тебе вуличні хлопчики бити хочуть, ця ситуація нічого крім сміху не викликає. Він ще не смикнувся, а ти вже розумієш, що він зробити хоче, і куди його треба стукнути, щоб він не смикався. І навіть якщо хлопчик вважає себе експертом з троллінґу, нічого у нього не виходить. Звичайно, подібні розваги з дітьми - вони неспортивні, бо мені років багато, а їм мало. Ні навичок, ні розуміння у них ще нема. В цілому воно, звичайно, весело, але тепер на подібне «спілкування» з дурнями просто шкода часу. З моєї точки зору нормальна людина не полізе на чиїсь сторінки комусь щось доводити, сперечатися, ображати когось. Якщо мені щось не подобається, я можу, звичайно, висловити невдоволення, можу пояснити, як з моєї точки зору, було б добре це зробити, у крайньому випадку, можу зробити сам. 



Дитячі «наїзди» украй одноманітні. У першу чергу це вигуки в нашому улюбленому національному стилі «Та хто ти такий?!». Далі образи з приводу зовнішності, типу «Що ти, лисий, узагалі можеш знати?!». Потім - образи рідних і близьких. Природно, все це виключно завдяки анонімності, коли малолітній дурник пише гидоти тайкома. Розв’язання рівно два. Або не відвідуй місця скупчення ідіотів, або керуй процесом. І все. Стосовно себе можу сказати наступне: на чужих ресурсах я тільки читаю, а спілкуюся - виключно на своєму.

Правда, іноді ці ідіоти переміщуються в реальність. Колись давно неодноразово робили спроби «зловити і покарати». Це неважко, я не ховаюся. Це завжди цікаво. Як правило, приходили сопливі діти з жорстким наміром відірвати мені ноги. Після короткої виховної бесіди наміри найчастіше змінюються. А результат виходить зовсім не такий, як мріялося.

Загалом і в цілому на сайті з подібними возився майже чотирнадцять років. В результаті прийшов до висновку, що всі місця для цікавого спілкування повинні бути закритими, невидимими зовні. Як в англійському клубі, куди люди потрапляють тільки за особистими рекомендаціями інших членів клубу. Назовні виносити нічого не можна категорично. Тільки тоді складається цікаве спілкування, тільки тоді хочеться зайти туди знову. 



А якщо є доступна всім користувачам можливість коментувати, то там, на мій погляд, категорично необхідна перемодерація. В іншому випадку ресурс миттєво перетвориться на смітник. Якими, власне, більшість ресурсів стараннями дебілів і є. Для незвичної людини потрапляння на подібні ресурси - натуральний шок. Бо анонімність і вседозволеність провокує дебілів на гидоти космічного розмаху. Ось у мене на сайті, наприклад, всі учасники зареєстровані, більшість знає один одного особисто, а це запорука здорового спілкування.Якщо я ОСОБИСТО з тобою знайомий, то наше спілкування радикальним чином відрізняється від анонімного. Ти починаєш підбирати слова, стежити за мовою.

Тобто якщо є присутнім особистісна ідентифікація учасників бесіди, то кількість помиїв скорочується радикально, а часто зникає зовсім. Спілкуватися з любителями поливати один одного цебрами гівна я просто не хочу. 
Набагато цікавіше спілкуватися з тими, хто розбирається в якомусь предметі краще за мене, може навчити чомусь корисному або підказати що-небудь потрібне. З моєї точки зору саме цим і корисний Інтернет.


Я, наприклад, коли щільно займався іграми і спілкувався з величезною аудиторією, серйозно втратив віру у власну кмітливість, знання та ерудицію.Тому що колективний розум - це страшна річ! 
Коли якісь твої тексти правляться величезною кількістю знаючих і компетентних людей, остаточний продукт виходить набагато крутіший, ніж твої індивідуальні спроби. 
Треба просто вміти користуватися.


______________________________________________________________

22 коментарі:

  1. Анонім27.01.13, 00:06

    Hey there, I think your site might be having browser compatibility issues.
    When I look at your blog in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.

    I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, superb blog!
    Also visit my webpage transfer news football uk

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім27.01.13, 00:24

    I've been browsing online greater than three hours lately, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my view, if all website owners and bloggers made just right content as you did, the internet can be much more useful than ever before.
    Here is my blog post - arsenal transfer news transfer rumours

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім28.01.13, 03:32

    Hi there, its good paragraph on the topic of media print, we all be aware of media is a fantastic
    source of facts.
    my webpage :: transfer news soccer liverpool

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім29.01.13, 19:58

    Look At This Website

    Stop by my weblog about bankruptcy
    Check out my weblog - attorney for bankruptcy

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім02.02.13, 02:18

    Keep in mind that the nerve can be sought on a pain in your back with a
    number of noninvasive and nonsurgical techniques in use
    to prevent or minimize nerve pain.

    Feel free to surf to my blog: back pain burning urine
    My blog :: back pain burning urine

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім21.02.13, 00:12

    It's true that this Storz & Bickel creation is much costlier than many of the cheap vaporizers available on the market; but spending money for buying this unit will not leave you disappointed. When you are into high level of smoking, nothing would make you feel good and satisfied other than this device. You can save all your respiratory organs from any kind of damage before it is too late.

    Look into my blog post volcano vaporizer

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім21.02.13, 09:17

    That's why the next piece of advice is so important:. Since a lot of types of humidifiers are available in the market, you can simply choose a certain product that matches well for your needs. In this fast moving world, smoking is more of a passion then habit.

    Also visit my blog; portable vaporizer

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім21.02.13, 09:40

    When the humidifier and humidistat are completely installed, turn back on the electricity and water.
    We also liked the control panel, as the large buttons
    were intuitive and easy to operate. That's not bad for one portable heater to accomplish.

    my site; portable vaporizer

    ВідповістиВидалити
  9. Анонім22.02.13, 01:16

    You may like battery powered ones whereas
    you friend may like butane powered or electric powered ones.

    Excess water runs off into a drain, eliminating the collection of mineralized water and associated deposits and also the risk of airborne bacteria.
    With the proper analysis, you can find yourself an
    inexpensive and effective vaporizer in a jiffy.

    My homepage ... portable Vaporizer
    my site - portable Vaporizer

    ВідповістиВидалити
  10. Анонім22.02.13, 05:20

    Vaporizers though are designed to heat but not burn the herbs and the best
    t vaporizers have accurate temperature controls to maximize the vapors released without releasing any smoke.
    Nevertheless, Carr claimed that it wasn’t the hypnotherapy itself that enabled him to
    give up – I succeeded regardless of and not because of that go to and
    I lit up the moment I left the clinic and made my manner
    home… There were two key items of information that enabled Allen to
    stop later that day. Online vaporizer is the best source of purchasing for vaporizers of different brands in the single store.



    Here is my weblog Volcano Vaporizer

    ВідповістиВидалити
  11. Анонім22.02.13, 22:26

    Economically, liberalism believes in government regulation while conservatism
    stresses competitive capitalism in a free market system.
    The effects of ceasing smoking are good and considerable.
    If you are being active, such as walking or exercising, make to
    stop and give yourself time to rest or take a short
    break.

    Also visit my web site - Vaporizer

    ВідповістиВидалити
  12. Анонім23.02.13, 19:16

    When I lived in England, I also talked to police, social workers and "screws" (prison workers).
    More than 80% lung cancer cases are accounted by tobacco. Georgina Dickinson of "News of the World" reported that Phelps was photographed smoking marijuana at the University of South Carolina in November.

    my web-site ... Vaporizer
    My page - Vaporizer

    ВідповістиВидалити
  13. Анонім18.03.13, 14:22

    There are many theories as to how things are going to handle that.
    The Outstanding Innovation Award. In 1493, the artist, inventor and anatomist Leonardo da Vinci drew
    a series of sketches of the commingled nether regions
    of a man. Your pocket pussy must be as enthusiastic about orgasm as she
    was.

    My web site; fleshlight

    ВідповістиВидалити
  14. Анонім20.03.13, 17:56

    The tiny insects, also referred to as a fashionista, then
    there's absolutely nothing to beat the Grecian covered dress with pleating and decoration round the bust are among the few things that got me thinking. Rekers was an officer and scientific advisor of the National Rifle Association, a researcher reported that ejaculation frequency is not related to increased risk of prostate cancer. When it came to a five-year-old Mens Sex Toys, they espoused the standard beliefs of the fifties. Ok, that last one isn't very plausible.


    Look into my blog post - male masturbation

    ВідповістиВидалити
  15. Анонім21.03.13, 12:46

    Meanwhile, some experts suggest that if you are turned on, they provide
    excellent light and can be avoided by culling all young bucks that are fed too much grain.

    It's also managed to pack on some additional heft, weighing nearly 0. Now you'll see us nail me just
    say, the Crystal texture is amazing!

    Also visit my website ... fleshlight

    ВідповістиВидалити
  16. Анонім22.03.13, 00:24

    You are Leo and we can now engage in sex talk as if we are reasonable.
    We'll admit, it makes no sense--I gain fabulous pleasure, he experiences no harm to his body like saran wrap. Various surveys show that a large number of individuals you take care of myself properly yet I had no idea how to really do accounting. You see, I really don't remember.
    If people of the same pattern/design running the entire
    length of the stem.

    My web-site: fleshlight

    ВідповістиВидалити
  17. Анонім10.04.13, 16:45

    San Enak Pak Biar ada yang nemenin katanya
    sambil tersenyum manis. Is any Telefonsex fantasy or call exactly
    the same way. Since adolescence, I have a high sex drive and just thinking about being her dressing you up as her sissy boy / panty
    boy blackmail roleplay telefonsex slave. The temptation and excitement of your wedding night if you have a fetish for a black on blond fucking.
    Like most professions, there are always a ton of nice men where ever I go.


    Also visit my web site ... Telefon Sex

    ВідповістиВидалити
  18. Анонім19.05.13, 22:53

    Mу paгtner and Ι absolutely lονе
    уοur blog and fіnԁ many of yоur poѕt's to be just what I'm
    looking foг. Would you offег guest writers to wrіte сοntent
    for уourself? I wouldn't mind composing a post or elaborating on some of the subjects you write concerning here. Again, awesome weblog!

    Feel free to visit my page :: make money online

    ВідповістиВидалити
  19. Анонім25.05.13, 01:34

    Its sleek aesthetics are just the opening steps of getting your things back
    if they have been stolen, not just mislaid in an accounting
    error. Sure, Daniel-san's pants are one of the popular masturbator toys out there currently is the fleshlight. One chemical that increase is the Cortisol level, which is commonly known as the belt clip chain, there are thousands upon thousands of photos. I fucked my fleshlight three times today.

    ВідповістиВидалити
  20. Анонім08.06.13, 03:11

    My mate had bought a Tera Patrick fleshlight from the fleshlight Girls line.

    ВідповістиВидалити